
Avrupa Atletizm BirliÄŸi’nin 2019’daki ilk takım ÅŸampiyonası olan Avrupa Åžampiyon Kulüpler Kros (ECCC-XC) mücadelesi, Portekiz’in Albufeira kentinde yapıldı. U20 erkekler yarışında ülkemizi temsil eden Darıca Belediyesi EÄŸitim Spor Kulübü ilk dört atletinin toplamıyla 27 puana ulaÅŸtı ve Benfica’nın önünde zirveye çıktı. Darıca’da Ömer Amaçtan üçüncü olarak bireysel podyumda yer alma baÅŸarısı gösterdi.
DÖRDÜNCÜ AVRUPA ÅžAMPİYONLUÄžU
Daha önce 2014'te Portekiz, 2015'te İspanya ve 2016 yılında Kastamonu’da peÅŸ peÅŸe üç kez Avrupa Åžampiyonu olan Darıca Belediyesi EÄŸitim Spor Kulübü, Potekiz’de yapılan Avrupa Åžampiyon Kulüpler Kupası Kros Åžampiyonası'nda da rakiplerini geride bırakarak dördüncü kez Avrupa ÅŸampiyonu oldu.
ÜLKEMİZE HAYIRLI OLSUN
KurulduÄŸu günden itibaren ulusal ve uluslararası arenada bir çok önemli baÅŸarıya imza atan Darıca Belediyesi EÄŸitim Spor Kulübü'nün ÅŸampiyonluk sevincini sporcularla birlikte yaÅŸayan Darıca Belediye BaÅŸkanı Åžükrü Karabacak, ÅŸampiyon sporcuları ve antrenörleri tebrik ederken, "Dördüncü kez Avrupa'da zirvede yer almanın mutluluÄŸunu yaşıyoruz. Çok mutluyuz, çok sevinçliyiz. Ülkemize Avrupa ÅŸampiyonluÄŸunu kazandırmak, bayrağımızı göklerde dalgalandırmak bizleri çok mutlu etti. Kulüp BaÅŸkanımız Bekir Güven baÅŸta olmak üzere, atletlerimizi ve teknik heyetimizi tebrik ediyorum. Bu ÅŸampiyonluk Darıcamıza ve ülkemize hayırlı olsun" diyerek duygularını dile getirdi.