Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) ÅŸenlik alanında düzenlenen törene Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Kocaeli BüyükÅŸehir BaÅŸkan V. YaÅŸar Çakmak, Rektör Prof. Dr. M. Hasan Aslan, Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Çayırova Kaymakamı Hasan Gözen, Gebze Belediye BaÅŸkanı Zinnur Büyükgöz, Dilovası Belediye BaÅŸkanı Hamza Åžayir, Çayırova Belediye BaÅŸkanı Bünyamin Çiftçi, Darıca Belediye BaÅŸkanı Muzaffer Bıyık, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Nilay CoÅŸgun, Prof. Dr. Arif ÇaÄŸdaÅŸ AydınoÄŸlu, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Osman Aslan, İl SaÄŸlık Müdürü Åženol Ergüney, İl Müftüsü Yusuf DoÄŸan, sanayici ve iÅŸ adamları, öÄŸretim üyeleri, öÄŸrenciler ve veliler katıldı.
Törene ayrıca YükseköÄŸretim Kurulu (YÖK) BaÅŸkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, Diyarbakır Valisi Hasan Basri GüzeloÄŸlu, Sayıştay BaÅŸkanı Seyit Ahmet BaÅŸ, Kocaeli millet vekilleri Lütfü Türkkan ve Emine Zeybek birer mesaj göndererek mezunları tebrik ettiler.
ÖÄžRENCİLER ADINA KONUÅžTU…
Saygı duruÅŸu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla baÅŸlayan program, mezunların kortej yürüyüÅŸüyle devam etti. Daha sonra Gebze Teknik Üniversitesi İşletme bölümü birincisi Sümeyye Çiçek Vural, mezunlar adına bir konuÅŸma yaptı. Mezunlar olarak emek verip çabalayarak, dürüst, ahlaklı ve saygılı insanlar olarak GTÜ’yü en iyi ÅŸekilde temsil edeceklerini ifade eden Vural ÅŸöyle konuÅŸtu: “Büyük bir heyecanla ve hayallerle baÅŸladığımız üniversite maceramızın bugün sonuna gelmiÅŸ bulunmaktayız. Derslerimiz, sınavlarımız, arkadaÅŸlarımızla geçirdiÄŸimiz vakitler, acısıyla tatlısıyla tüm yaÅŸanmışlıklarımız bizim için artık deÄŸerli birer hatıra olarak yerini aldı. Geriye dönüp de burada geçirdiÄŸimiz yıllara baktığımızda hem kendimizin hem de okulumuzun büyük bir deÄŸiÅŸim ve geliÅŸim sürecinden geçtiÄŸimizi görebiliyoruz. GiriÅŸimci ve yenilikçi bir vizyona sahip olan Gebze Teknik Üniversitesi, Dünyadaki geliÅŸmeleri yakından takip ederek kendini günden güne ilerleten, her zaman daha iyisi olmanın yollarını arayan bir üniversite iken biz öÄŸrencilerini de bu yönde yetiÅŸtirmektedir. VerdiÄŸi kaliteli eÄŸitim, üniversite içinde ve dışında sunduÄŸu geniÅŸ imkanlar, öÄŸrencilerle yakından ilgilenen akademik kadrosu sayesinde bilgili, kendine güvenen, kendi alanındaki geliÅŸmelerden haberdar gençler olarak mezun oluyoruz.”
‘GTÜ, BİR ÜNİVERSİTEDEN FAZLASIDIR’
Daha sonra bir konuÅŸma yapan Rektör Prof. Dr. M. Hasan Aslan, yoÄŸun bir çalışma sürecinden sonra uluslararası arenada rekabet edebilecek mezunlar yetiÅŸtirmenin haklı gururunu yaÅŸadıklarını belirtti. Akademik kadrosu ve öÄŸrencilerin gayretli çalışmalarıyla üniversitenin elde ettiÄŸi baÅŸarılara ve Türkiye ile dünyadaki saygın üniversiteler sıralamasındaki önemli yerine iÅŸaret eden Aslan sözlerini ÅŸöyle sürdürdü; “Üniversitemizin elde ettiÄŸi baÅŸarılar göstermektedir ki; Gebze Teknik Üniversitesi, sadece lisans eÄŸitimi veren bir üniversiteden çok daha fazlasıdır. Hem bölgemize hem de ülkemize katma deÄŸer üretmek için var gücü ile çalışmaktadır. Bu gücün sürekliliÄŸini saÄŸlayan yegâne unsur da tabii ki öÄŸrencilerimiz, mezunlarımızdır. Sevgili Mezunlarımız, inanıyorum ki sizler, üniversitemizde geçirdiÄŸiniz yıllarda edindiÄŸiniz bilgi ve birikimle Gebze Teknik Üniversitesi’nin ulusal ve uluslararası platformlardaki en dinamik temsilcileri olacaksınız. Üniversitemizde almış olduÄŸunuz ayrıcalıklı eÄŸitim sayesinde; iÅŸ hayatınız baÅŸladığında farklı olduÄŸunuzu ve her türlü iÅŸte fark yarattığınızı göreceksiniz.”
2023 VE 2071 VİZYONLARINI HATIRLATTI
GTÜ öÄŸrencilerinin sorgulayan ve araÅŸtırmaktan asla geri durmayan bir eÄŸitim anlayışıyla mezun olduklarını anımsatan Aslan, mezunlara hitaben, “GerçekleÅŸtirmek istediÄŸiniz projeleriniz için iradenizi ve gayretinizi asla kaybetmeyin. En zor ÅŸartlarda dahi Umut etmeyi asla unutmayın. Ülkemizin 2023 ve 2071 vizyonlarına ışık tutacak, yön verecek olan bu fikirleriniz bizim için çok deÄŸerli, bunu asla unutmayın. İnanıyorum ki tüm bu enerjinizi alçak gönüllü olmayı elden bırakmadan hem bireysel hem toplumsal yaÅŸamda bizlerle paylaÅŸacaksınız.” diye konuÅŸtu. Aslan, ayrıca öÄŸrencileri baÅŸarılarla donatan GTÜ akademik personeline ve evlatları için özveride bulunan ailelerine teÅŸekkür ederek sözlerini sonlandırdı.
TÜRKİYE’NİN İNCİSİ
Kocaeli BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkan Vekili YaÅŸar Çakmak, yaptığı konuÅŸmada öÄŸrencilerin güzellik kattığı Gebze ve Kocaeli’nin Türkiye’nin incisi olduÄŸunu belirtti. Çakmak, sözlerini ÅŸöyle sürdürdü, “Gebze Teknik Üniversitesi’ni takip ediyorum. Üniversitemiz özverili çalışmalarla Türkiye’nin en güzel üniversitelerinden biri haline geldi. Akademik baÅŸarılarıyla da gurur duyuyoruz. DeÄŸerli mezunlarımız, kendinizi bundan sonra da her alanda geliÅŸtirmenizi, üniversiteden arkadaÅŸlarınızla diyaloÄŸunuzu devam ettirmenizi öneririm. Gurur duyacağımız güzel iÅŸlere imza atmanız dileklerimle hepinizi tebrik ederim.”
‘GTÜ MEZUNLARI İŞ BULMADA AVANTAJLI’
Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, programda yaptığı konuÅŸmada; “DeÄŸerli katılımcılar, Gebze Teknik Üniversitemizin akademik mezuniyet töreninde sizlerle birlikte olmaktan ve bu heyecanı sizlerle paylaÅŸmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Gebze Teknik Üniversitesi mezunları diÄŸer üniversitelere göre çok daha kolay iÅŸ bulacak bir eÄŸitim alarak buradan yola çıkacaklar. Hangi iÅŸi yaparsanız yapın mutlaka yaptığınız iÅŸten keyif almak, onu severek yapmak durumunda olun. Severek yaptığınız iÅŸte mutlu olursunuz. EÄŸer yaptığınız iÅŸi severek yapmıyorsanız kendinizi sorgulayın ve farklı bir alana geçmek için düÅŸünün. BaÅŸarıyı yakalamak için çalışmak ve heyecan duyarak yapmak durumundayız. Bu yönde bir davranış sergilerseniz önümüzdeki sürçte çalışma hayatında çok daha iyi bir noktaya ulaÅŸacağınıza olan inancım tamdır. Bugün mezun olan bütün öÄŸrencilerimizi yürekten kutluyorum. Onlara katkı sunan akademik kadroya ve deÄŸerli ailelerine teÅŸekkür ediyor, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.” dedi.
KonuÅŸmaların ardından Vali Hüseyin Aksoy ve Rektör Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan, protokol üyeleri ile akademisyenler, dereceye giren öÄŸrencilere mezuniyet belgeleri ile plaketlerini verdiler. Programın son bölümünde GTÜ Biyoteknoloji Enstitüsü Müdürü ve Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü ÖÄŸretim Üyesi Prof. Dr. Işıl Kurnaz tarafından Mezuniyet Yemini ettirilen öÄŸrenciler daha sonra geri sayımın ardından kep attı.
Mezuniyet sevincini arkadaÅŸları, hocaları ve aileleriyle paylaÅŸan GTÜ’lü mezunlar, alanda gönüllerince eÄŸlenip hatıra fotoÄŸrafı çektirdi.