
Dilovası'nda "Unutulmaya Yüz TutmuÅŸ Çocuk Oyunları" ÅŸenliÄŸi düzenlendi.
İlçe Milli EÄŸitim MüdürlüÄŸü ile Gençlik Hizmetleri ve Spor MüdürlüÄŸü organizasyonunda,Mehmet Zeki Obdan İlkokulu bahçesindeki etkinlikte öÄŸrenciler, yakan top, mendil kapmaca, çuval giyme yarışı, sandalye kapmaca, dalya, elma yeme, körebe, halat çekme gibi oyunlar oynadı.
İlçe Milli EÄŸitim Müdürü Murat Balay, ÅŸenliÄŸin açılış töreninde yaptığı konuÅŸmada, unutulmaya yüz tutmuÅŸ çocuk oyunlarını yeniden canlandırmak amacıyla etkinliÄŸi düzenlediklerini söyledi.
Belediye BaÅŸkanı Ali Toltar da, çocukların köy, mahalle ve sokaklarda daha az oyun oynadığını ifade ederek "Apartman hayatının sıkışıklığının yanında geliÅŸen teknolojiler çocuklara, geleneksel oyunları da unutturdu. Bu etkinliklerle unutulmaya yüz tutmuÅŸ geleneksel çocuk oyunlarımızı tekrar gün yüzüne çıkarmak, onlara hatırlatmak için çok güzel bir proje." dedi.
8 gün sürecek ÅŸenliÄŸin açılış törenine Dilovası Kaymakamı Hulusi Åžahin, okul müdürleri ile öÄŸrenciler katıldı.