
KuruluÅŸ çalışmalarını bitirip genel kurula gitmeye hazırlanan Kocaeli Emlakçılar Odası ilçelerdeki toplantılarına bugün Çayırova ile devam etti.
Dün Gebze’de yapılan kahvaltıya ev sahipliÄŸi yapan ama cenaze dolayısıyla Trabzon’a giderek katılamayan Recep Avcı, Kocaeli Esnaf Odaları BirliÄŸi Genel Koordinatörü ve Gebze Berberler Kuaförler Odası BaÅŸkanı Kenan Çelik, Odanın her aÅŸamasında emek eden Darıca’dan Bölge Gayrimenkul Fuat ÖzdaÄŸ kahvaltıya katıldılar.
Büyük buluÅŸmaya az kaldı diyen Kurucu Oda BaÅŸkanı Ahmet Pekin; “ Kandıra ilçesi ile baÅŸlayıp devam ettiÄŸimiz kahvaltılı toplantılarımıza devam ediyoruz. Büyük buluÅŸmamız İzmit’te ki toplantıya bir ilçemiz kaldı. Derince de yapacağımız toplantı sonrası büyük bir aile gibi İzmit’te tüm ilçelerle bir araya geleceÄŸiz. 500 imzayla odamızın kuruluÅŸunu tamamlamış olacağız ve genel kurula gideceÄŸiz.
Sektörde en çok sıkıntı çeken bizleriz, artık emlakçılara itibar gösterilmesi gerekiyor. Yasal bir dayanağımız olmadığı için bu iÅŸi meslek olarak yapanlar zorluklar çekmektedirler. Bilginin paradan daha olduÄŸu bir dönemde yaşıyoruz. MesleÄŸimize itibari olmayanlar ihtiyaç duyduÄŸunda bizlere müracaat ederek bilgi alıyorlar. Bizler kendi kıymetimizi bilmiyoruz, kıymetimizi bilirsek müÅŸterilerimiz daha iyi bilir. İşimizin resmileÅŸtiÄŸi an vergi levhası olmayan, ayakçı emlakçıların önünü keserek; bu iÅŸi mesleki olarak yapan vergi levhası olan, devletine vergi ödeyen meslektaÅŸlarımızın önünü açacağız” dedi ve İzmit’teki toplantıya davet etti.