SaÄŸlık Bakanlığının, Türkiye'de bir koronavirüs vakasının tespit edildiÄŸine yönelik açıklamasının ardından Darıca’da önlemler artırıldı. Darıca Belediye BaÅŸkanı Muzaffer Bıyık’ın talimatıyla baÅŸlatılan çalışmalarda özellikle vatandaÅŸların yoÄŸun olarak kullandığı alanlarda temizlik ve ilaçlamayla birlikte dezenfekte çalışmaları gerçekleÅŸtirildi. Darıca’nın dört bir yanında yapılan çalışmaların belirli periyotlarla birlikte düzenli olarak devam edeceÄŸi belirtildi.
MARKETLER DENETLENDİ
Darıca’da ilçe genelinde özellikle toplu ulaşım araçları, çocuk parkları, okullar ve ibadethanelerde dezenfekte çalışması baÅŸlatan Darıca Belediyesi ekipleri, belirli periyotlarla dezenfekte çalışmalarını sürdürecek. Gün boyu Darıca’da vatandaÅŸların yoÄŸun olarak kullandığı alanlarda çalışmalar gerçekleÅŸtiren Darıca Belediyesi ayrıca marketler ve alışveriÅŸ merkezlerinde de virüs salgını nedeniyle fiyatlarda fahiÅŸ artış yapılmaması konusunda zabıta ekipleriyle birlikte denetimler gerçekleÅŸtirdi.
BIYIK: “VATANDAÅžLARIMIZIN SAÄžLIÄžINI ÖNEMSİYORUZ”
Darıca Belediye BaÅŸkanı Muzaffer Bıyık koronavirüs önlemleri için Darıca’da gerekli tedbirleri aldıklarını ifade ederek “Dünyayı etkileyen koronavirüs konusunda hepimize görevler düÅŸüyor. Devletimizin resmi kurumlarının açıklamaları dışında hiçbir açıklamaya itibar edilmemesi ve kiÅŸisel basit önlemlerin alınması önem taşıyor. Bizler Darıca Belediyesi olarak vatandaÅŸlarımızın saÄŸlığı ve huzuru için gerekli bütün tedbirleri aldık ve çalışmalarımızı arttırdık. Özellikle çocuk parkları, toplu taşıma araçları, okullar ve ibadethanelerimizi dezenfekte ediyoruz. Aynı zamanda marketlerde de gıda fiyatları konusunda denetimleri arttırdık. Halkımızdan isteÄŸimiz kiÅŸisel önlemlerini alsınlar ama panik olmasınlar. Devletimizin bütün kurumları ve biz Darıca Belediyesi olarak koordineli bir ÅŸekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.