bodrum escort bakirkoy escort

GTÜ DENİZ SALYASI SORUNUNA ÇÖZÜM İÇİN HAREKETE GEÇTİ

GTÜ Yer ve Deniz Bilimleri Enstitüsü, Marmara Denizi’nde yaşanan Müsilaj (Deniz Salyası) sorununun nedenlerini ortaya koyabilmek ve çözüm önerileri geliştirebilmek için saha çalışması düzenledi.
Bu haber 2021-06-03 06:57:07 eklenmiş ve 496 kez görüntülenmiştir.

Kış aylarından itibaren Marmara Denizi’nde görülmeye baÅŸlayan ve sıcaklığın artmasıyla birlikte daha geniÅŸ alanlara yayılarak bir çevre problem haline gelen müsilaj oluÅŸumu kamuoyunun yanı sıra bilimsel çevrelerinde dikkatini çekiyor. BulunduÄŸu konum itibari ile sanayiden tarıma, biliÅŸimden havacılık sektörlerine kadar birçok alanda çözüm ortağı olmayı hedefleyen Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ), Müsilaj (Deniz Salyası) sorununa karşı kolları sıvadı. GTÜ Yer ve Deniz Bilimleri Enstitüsü ekibinden; Prof. Dr. Salim Öncel, Dr. ÖÄŸr. Üyesi Meltem Çelen, AraÅŸ. Gör. Halil Oruç ve Proje Asistanı Sinem Vural’ın katıldığı 1 Haziran 2021 tarihindeki çalışmada Pendik – Büyük Ada hattı üzerinde çeÅŸitli noktalardan su sütunu boyunca (Yüzey-5m-15m-20m) deniz suyu, sediment ve müsilaj örnekleri toplandı. Bu noktalarda su sıcaklığı, çözünmüÅŸ oksijen, pH, iletkenlik ve redoks ölçümleri yapıldı. İleri düzey analizler için alınan numunelerde plankton türleri, besi elementleri ve ağır metal tayinleri yapılarak müsilaj oluÅŸumuna sebep olan fiziksel, kimyasal ve biyolojik çevresel koÅŸulların anlaşılmasına katkı saÄŸlanması amaçlanıyor. 

ETİKETLER : GTÜ
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
DeÄŸiÅŸtir  
Diğer DİĞER haberleri
Köşe Yazarları
 â€¹ 
 â€º 
ÇOK OKUNANLAR
SON YORUMLANANLAR
Döviz Kurları
batiyakasihaber.com
sanalbasin.com üyesidir
© Copyright 2019 batiyakasihaber. Tüm hakları saklıdır. Bu site Kardelen Host haber yazılımı alt yapısı ile yapılmıştır.
GÜNDEM
SPOR
SİYASET
EĞİTİM
DÜNYA