Darıca’da yıllardır kanayan yara olan ve ağır hasarlı olarak yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olan Emek Mahallesi 256 Evler bölgesinde 329 konutluk kentsel dönüÅŸüm projesini hayata geçiren Darıca Belediyesi, ilk etabı biten projede 80 hak sahibine tapularını teslim etmiÅŸti. Çevre ve Åžehircilik Bakanlığı, Kocaeli BüyükÅŸehir Belediyesi ve Darıca Belediyesi iÅŸbirliÄŸi ile gerçekleÅŸen ve bölgede bir ilk olan kentsel dönüÅŸüm projesinde çalışmalar hummalı bir ÅŸekilde devam ederken Darıca Belediye BaÅŸkanı Muzaffer Bıyık, çalışmaları inceleyerek inÅŸaatın son durumu hakkında bilgiler aldı.
ÇALIÅžMALAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR
Depremde hasar görmüÅŸ binaların yıkılarak yerine daha modern ve saÄŸlam yapılar yapılmasını amaçladıklarını belirten Darıca Belediye BaÅŸkanı Muzaffer Bıyık, geleceÄŸe huzurla bakan yeni Darıca için çalıştıkların söyledi. Çalışmaların hız kesmeden devam ettiÄŸini ve projenin kısa sürede tamamlanarak hak sahiplerine tapularının dağıtılacağını kaydeden BaÅŸkan Muzaffer Bıyık, “168 hak sahibi ile teker teker görüÅŸülerek evler yıkılırken yerine 329 dairelik modern ve saÄŸlıklı binalar yapılıyor. İlk etapta 80 hak sahibine tapularını teslim ettiÄŸimiz 256 Evler bölgesindeki kentsel dönüÅŸüm projemizde inÅŸaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. İnÅŸallah en kısa zamanda belediyemizin garantörlüÄŸünde kentsel dönüÅŸüm tamamlandığında burada yaÅŸayan mahalle sakinlerimiz daha güzel ve daha modern yapılarda yaÅŸayacak. Bölgeyi Darıca’ya yakışır ÅŸekilde daha modern bir yapılaÅŸmayla taçlandıracağız” dedi.
329 DAİREDEN OLUŞUYOR
Toplam 10 blok ve 329 daireden oluÅŸan 256 Evler Kentsel DönüÅŸüm Projesinde 3 adet de dükkan bulunuyor. Sığınak, su deposu, açık teras, çift asansör, açık ve kapalı otopark, yeÅŸil alan ve park ile sosyal donatı alanlarından oluÅŸan proje, bölgede bir ilk olma özelliÄŸini taşıyor. Oldukça titiz ve hızlı bir çalışmanın yürütüldüÄŸü projede çalışmaların en kısa sürede bitirilerek hak sahiplerine tapularının dağıtılacağı ifade edildi.