KENT ULAÅžIMI DAHA DA RAHATLAYACAK
Yeni otobüslerin hizmete alınması nedeniyle UlaşımPark A.Åž. Plaj Yolu Garajı’nda program düzenlendi. Programa Kocaeli BüyükÅŸehir Belediyesi Genel Sekreteri Balamir GündoÄŸdu, Genel Sekreter Yardımcısı Gökmen Mengüç, UlaşımPark Genel Müdürü Serhan Çatal, bürokratlar ve UlaşımPark çalışanları katıldı. Genel Sekreter GündoÄŸdu, BüyükÅŸehir’in kent ulaşımını rahatlatmakta kararlı olduÄŸunun bir kez daha altını çizdi
ÖZ KAYNAKLARLA 219 YENİ OTOBÜS
Programda konuÅŸan Genel Sekreter GündoÄŸdu, BüyükÅŸehir’in kendi öz kaynaklarıyla 219 otobüs satın aldığını belirtti. Alınan otobüslerden 30 tanesinin hizmete baÅŸladığını söyleyen GündoÄŸdu, “Bugün filomuza katılan 30 araçla birlikte teslim aldığımız otobüs sayısı 150’ye ulaÅŸtı” dedi.
YENİ OTOBÜSLER DE GELECEK
Otobüs alımına devam edeceklerini vurgulayan GündoÄŸdu, “150 otobüsümüzün 114 tanesi 12 metre ve 36 tanesi de 18 metre uzunluÄŸunda… Üretimi devam eden 60 otobüsümüz var. Bunlardan 40 tanesi 9 metre ve 20 tanesi de 18 metre uzunlunda… Bu otobüsler de önümüzdeki aylarda filomuza katılacak” ifadelerini kullandı.
OTOBÜS SAYISI 490’A ULAÅžTI
UlaşımPark filosunun büyüdüÄŸünü belirten GündoÄŸdu, “Filomuzdaki otobüs sayısı 490’a ulaÅŸmıştır. Teslim aldığımız araçların bazıları uzun yollarda bazıları ise ÅŸehir içinde deÄŸerlendirilecek. Otobüslerimiz günde ortalama 100 bin kilometre yol kat ediyor. Her gün 104 farklı hatta 345 otobüsle ÅŸehrimize ulaşım hizmeti sunuyoruz. Otobüslerimiz günde ortalama 3.200 sefer yapıyor. Günlük 128 bin vatandaşımızı gitmek istediÄŸi yerlere, sevdiklerine ulaÅŸtırıyoruz’’ açıklamasını yaptı.
YÜZDE 100 YERLİ OTOBÜSLER
Alınan otobüslerin özelliklerinden bahseden GündoÄŸdu, “Yüzde 100 yerli olarak üretilen bu otobüsleri alarak yerli ve milli üretime destek olduk. Alçak tabanlı, tamamı engelli eriÅŸimine uygun araçlarımız engelli vatandaÅŸlarımızın ulaşımını kolaylaÅŸtıracak. 5 yıl garantili olan araçlarımız bu süre zarfında arızalanırsa ücretsiz bir ÅŸekilde bakımı yapılacak’’ bilgisini verdi.