
Kocaeli’nin Batıyakasındaki emlakçıların yoÄŸun olarak katıldığı kahvaltı programı Ahmet Pekin’in gövde gösterisine döndü.
4 Eylül’de yapılacak olan Kocaeli Emlakçılar Odası seçimleri için baÅŸkan adaylarının yaptığı kahvaltı ve yemek organizasyonlarında sürekli emlakçılar ile bir araya gelen Ahmet Pekin açık ara seçimi almış gibi gözüküyor. Toplantılarda ki sıcak ilgi ve alakayla beraber, desteklerini alanen gösteren emlakçılar önümüzde ki dönemde Pekin ile yola yürüyeceklerinin sinyalini veriyor.
Emek ve çaba ile kurulan ve ilk seçimine giden Kocaeli Emlakçılar Odası üyesi bir çok emlakçı; ilk dönemde Ahmet Pekin’in baÅŸkanlık yapması gerekliliÄŸini savunurken “emeÄŸi emek sahibine vermeli” diyorlar.
Yeni yasal düzenlemelerle herkesin emlakçılık yapamayacağı bir döneme girerken, üniversite mezunu olmayanlar ve emlak sertifikası olmayanlar bu mesleÄŸi yapamayacağı gibi, bu iÅŸi ehliyetsiz yapanlar için 1 yıl ile 3 yıla arası hapis cezası ve 40.000 TL ile 300.000 TL arası para cezası getiriliyor.
Emlakçılığın saygın bir meslek olması için tüm çalışmaların yapıldığını ve yasallaÅŸmasından sonra sektörün saygın bir hale geleceÄŸini ve herkesin bir emlak danışmanı olacağı vurgulandı.
Aile fotoÄŸrafı çektirilerek toplantıya son verildi.